Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Locuri de vizitat in Sibiu toamna aceasta

Toamna aceasta nu puteti rata cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania, locuri in care va puteti petrece vacantele si weekend-urile, inconjurati de sarmul cladirilor istorice care va vor purta in vremurile de altadata!
Sibiu este unul din cele mai frumoase si populare orase din tara, oras ce a fost desemnat in anul 2007 capitala culturala europeana, ce a inflorit de la an la an din ce in ce mai mult, atragand mii de turisti in fiecare anotimp.

Turnul Sfatului a fost poarta de intrare a celei de a doua centuri de fortificatii a orasului de la sfarsitul secolului al XIII-lea. Naruindu-se partial in 1586, a fost recladit în 1588. In 1826 i s-a adaugat inca un etaj, primind infatisarea de astazi. Restaurat complet in 1961-1962. Sfatul Popular al Orasului Regional Sibiu – 1964?
Turnul face parte din Lista monumentelor istorice din judetul Sibiu, impreuna cu Turnul Scarii Aurarilor si fragmente din bastionul cetatii Sibiului. Turnul Sfatului este un fragment din istoria Sibiului, avand rol, de-a lungul timpului, de poarta, de depozit pentru grane, de foisor, muzeu si inchisoare. In prezent, acesta gazduieste diverse expozitii legate de bogatia cuturala a orasului.

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale „ASTRA” din Dumbrava Sibiului este alt loc incarcat cu istorie si farmec, care promite o experienta inedita, o calatorie spre trecut, spre obiceiurile si traditiile romanesti. Muzeul ASTRA este al doilea cel mai mare muzeu in aer liber din lume. Format cu sprijinul Asociatiei pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman, misiunea Muzeului ASTRA este, de mai bine de 100 de ani, aceea de a conecta audienta cu valorile traditionale, prin adaptarea continua la nevoile culturale ale societatii. Fie ca vorbim de patrimoniu romanesc, sasesc, al altor minoritati sau chiar extraeuropean, Muzeul ASTRA este depozitarul si facilitatorul valorilor autentice catre comunitate. Aici puteti gasi si celebra casa de pe bancnota de 10 lei. Casa seamana cu o cula cu magazie la parter si camere de locuit la etaj, constructie preferata in special in zonele viniviticole. E originara din satul Vladesti, undeva intre Ramnicu Valcea si Baile Olanesti.

Cu siguranta trebuie sa treceti in intinerariul dumneavoastra si Turnul Dulgherilor din Sibiu. Acesta este unul dintre cele mai vechi obiective turistice ale orasului Sibiu, construit in secolul al XIV-lea de breasla saseasca a dulgherilor in orasul Sibiu.
Turnul facea partea din cea de-a treia centura de fortificatii a orasului. Turnul Dulgherilor este cel mai nordic dintre cele trei turnuri aflate pe strada Cetatii si este un edificiu cu baza în forma circulara, aceasta fiind delimitata de portiunea urmatoare prin intermediul unei cornise iesite in evidenta. In anul 2004, Turnul Dulgherilor a fost inclus si el pe Lista Monumentelor Istorice din Sibiu. Acestea sunt cele mai importante obiective turistice pe care trebuie sa le vezi dac? ajungi in Sibiu.

Acestea reprezinta doar cateva din numeroasele atractii ale Sibiului. Pe celelalte le puteti descoperi oricand alaturi de Inchirieri masini Sibiu, care va pune la dispozitie masini noi cu care puteti realiza calatorii infinite si fauri amintiri de neuitat!

Comments

comments

This entry was posted in Sibiu and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.